Radionica

Dana 28. listopada 2022. godine održana je radionica pod nazivom Pšenična trava – prirodni dodatak prehrani. U organizaciji radionice su sudjelovali svi članovi istraživačkog tima. Cilj radionice bio je upoznati širu javnost s mogućnostima korištenja pšenične trave kao prirodnog dodatka prehrani.

U prvom dijelu radionice održana su dva znanstveno popularna predavanja. Prvo predavanje pod nazivom „Utjecaj uvjeta uzgoja pšenične trave (Triticum aestivum L.) na nutritivnu vrijednost“ održao je izv.prof.dr.sc. Miroslav Lisjak. Drugo predavanje, pod nazivom „Od zelene krvi do ljudskog krvotoka – apsorpcija minerala koji život znače“, održala je doc.dr.sc. Katarina Mišković Špoljarić. U drugom dijelu radionice, sudionici su upoznati s postupkom uzgoja pšenične trave. Pokazani postupak pripreme sjemena, sjetve i njege pšenične trave tijekom rasta prilagođena je metoda uzgoja pšenične trave, kojom se pšenična trava može uzgajati u domovima. Nakon toga pokazana je priprema svježeg soka pšenične trave na ručnom sokovniku i priprema praha od pšenične trave. Na radionici je bilo ukupno 34 sudionika.

Promotivni materijali za sudionike radionice

Slike s radionice